Kladdkaka med daim :D

Hejsan!
Igår så var det ju den traditionella kladdkakebak dagen xD Vi bakar oftast kladdkakor på fredagar har vi kommit på. Det är som en skön avslutning på fredagarna. När man har varit en hel vecka i skolan och man verkligen bara längtar efter att få sova ut på lördagsmorgonen. 
Även om veckan har varit kort så är det ändå lika skönt med helg, eller vad tycker ni ?
Det har ju varit ganska mycket med våran skolan i veckan. Klassrum som har blivit avsärrade på grund av möglet som är i den och lärare som vägrar undervisa i skolan. Det tycker jag e bra att lärare står på sig om sånt. För det e en hälsorisk för oss alla som vistat i skolan på 3:e plan. Vi får väll se till veckan vad som händer. Om vi kommer att få flytta us i baracker på skolgården och ah undervisning där istället. Skulle som vara bra på ett sätt, för då slipper man vara i möglet, som både jag och Linnea känner av.
Men nog pratat om skolan nu ska vi väll berätta om våran kladdkaka :)
Vi har haft lite svårt för att bestämma oss vad vi skulle ha i denna vecka, men det slutade ju som sagt med att det lbev daim i den. Men vi hade planer om att göra som en "cheescake" med att he digestive i botten och sen he smeten på, men jag kom fram till att digestiven borde bli lite bränd om man her in den i ungen i ca 35 min, och sen så har vi fått ett recept om en kladdkaka som veganer kan äta. Så det blir väll att prova det någång här framöver :) NI får gärna fortsätta att komma på saker som man kan he i kladdkakan, det är alltid bra att ha några ingredienser att välja på.
Vi had eju även en testpanel igår som var Linneas mamma och Kalle.
Dom tyckte att kladdkakan var grymt god :D det tyckte jag och linnea också ;D Den var lagomt kladdig och det var sega kulor i den från daimen som gav lite tuggmotstånd. Så man kan väll säga att den blev mer än godkänd :D

Här är receptet --->            2ägg           

                                100 gram smör

                                2,5 dl socker

                                1,5 dl vetemjöl

                                3 msk kakao

                                1 tsk vaniljsocker

                                1 påse daimkulor
                                Ungnen ska vara på 175° gräddas i 24-40i mitten av ugnen.


xoxo Frida och Linnéa :D

                                           

Kommentarer
Postat av: Anonym

Aaaa! Den där såg ju allvarligt god ut! XD

2009-01-12 @ 17:23:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0